Szentpáli Elena

Az én nevem Szentpáli Elena.

Talán úgy jellemezném magam a legjobban, hogy egy csodálatos férfi erős, de mégis „naposabbik” oldala vagyok. Szeretek két lábbal állni a földön és amik leginkább meghatározzák az életemet és gondolkodásomat, azok a tények. Racionális személyiségemet, úgy gondolom, hogy Erdélyi származásomnak és Székely családomnak köszönhetem. Viszont, így tudjuk mi ketten a legjobban kiegészíteni egymást a párommal.

Ha elolvastad a többiek bemutatkozását is, akkor nem lesz neked újdonság, ha azt mondom, hogy az én bizalmamat is egy egészségügyi probléma megoldásával nyerték meg. Engedd meg nekem, hogy ezt pár mondatban elmeséljem neked! Az én megoldandó egészségügyi feladatom a fejbőrömön ékeskedett. Úgy nevezik ekcéma. Vastag hámréteg lepte el a fejbőrömet, ami viszketett, hámlott és mindemellett elindult egy intenzív hajhullás is. Gondolom, hogy nem kell kiemeljem azt a tényt, hogy egy nőnek a haja a koronája, így lelkileg is nehéz volt feldolgozzam. Először, orvosokhoz fordultam a problémámmal, viszont azok az eszközök, amiket alkalmaztak, sajnos felerősítették a már így is igen kellemetlen tüneteimet. Viszont egy hasznos tanácsuk azért volt, mégpedig az, hogy pihenjek többet és ne stresszeljek! Akkor ezt a tanácsukat félvállról vettem, de most már tudom, hogy ennek a gondolatnak súlya van. Végül, egy természetgyógyásznál kötöttem ki, akit úgy hívnak, hogy Jámbor Gábor. Utólag visszatekintve kiderült, hogy a legjobb kezekbe kerültem. A kiírt terápiával már az első hetekben jöttek a pozitív eredmények és körülbelül egy év alatt, teljesen tünetmentes lettem és azóta sem tértek vissza.


Ez a tapasztalat indította el bennem az egészségtudatosság gondolatát. Az elején nem érdekelt engem az üzlet, csak egészségesebben akartam élni. Az első célunk egy víztisztító volt, amit a Budapesti víz szennyezettsége miatt, mi nagyon fontosnak tartottunk. Közben felbuzdulva jó tapasztalatainkon, a minket körülvevő embereknek kezdtünk segíteni és ajánlani azt, amivel már amúgy is nagyon jó érzésünk volt. Innentől nemvolt megállás. Tapasztaltunk, tanultunk és fejlődtünk. Főleg, ami a személyiségünket illeti. Kitágult a világ előttünk, szélesebb lett a perspektíva és képesek lettünk arra, hogy több, jobb, nagyobb és mindenki számára is értékesebb célokat tűztünk ki magunk elé.


Jó érzés úgy élni az életedet, hogy közben mások életére vagy jó hatással. Úgy érzem, hogy végre értelme van az életemnek. Hálás vagyok mindenkinek, aki közvetve vagy közvetlenül erre az útra terelt minket! Végezetül egy gondolat, ami meghatározza a cselekedeteimet és mindennapjainkat, „ha szeretnél valamit elérni az életben, akkor légy nyitott és tegyél érte!” Ennyi!! Köszönöm, hogy elolvastad és rám szántad az életidődet!